Verzorging

Verzorgingsadvies

Allereerst van harte gefeliciteerd met je nieuwe tattoo! Uiteraard hebben we onze uiterste best gedaan om er een prima resultaat van te maken, maar ons werk zit er feitelijk op; de rest van de verzorging is nu aan jou. Om ervoor te zorgen dat je tattoo zo mooi en goed mogelijk geneest, is het uiterst belangrijk dat je je aan het door ons meegegeven verzorgingsadvies houdt.

De genezingstijd van een tattoo bedraagt ongeveer een week. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een grote rol. Tijdens het genezingsproces kan de tattoo gaan jeuken. Het is belangrijk dat je er niet aan gaat krabben, want hiermee beschadig je de tatoeage en zullen er witte plekken achter blijven. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd absoluut noodzakelijk. Direct na het zetten van de tattoo zal deze worden afgedekt met een gaaskompres of met transparante folie. Dit kan na 4 tot 6 uur worden verwijderd, waarna de tattoo behandeld dient te worden zoals hieronder beschreven staat.

 1. Raak de tattoo zo min mogelijk aan met je handen.
 2. Was de tattoo iedere ochtend en iedere avond voorzichtig met warm water en een milde, ongeparfumeerde zeep (bij voorkeur “Unicura nr. 2 Balance”) totdat deze genezen is. De korstjes die de jeuk veroorzaken komen er tijdens het douchen vanzelf vanaf. Wrijf er niet extra overheen met een washand of spons. Na het wassen dient de zeep te worden afgespoeld met koud water.
 3. Dep de wond na het wassen voorzichtig droog met een schone handdoek, een tissue of keukenpapier. Let er wederom op dat je niet over de tattoo heen wrijft.
 4. Houd de tattoo verder zo veel mogelijk droog.
 5. Smeer gedurende de eerste week een dun laagje Bepanthen zalf op de wond. Doe dit drie maal per dag en gebruik absoluut geen andere zalf, vaseline of purol. Na een week smeer je de tattoo na het douchen in met Vaseline Intensive Care body lotion.
 6. Druppel geen wond-desinfecteermiddelen zoals Sterilon of Betadine op de tattoo.
 7. Draag geen pleisters of verband over de tattoo. Het is belangrijk dat de tattoo voldoende zuurstof krijgt, wat het genezingsproces helpt te versnellen.
 8. Zorg ervoor dat je geen strakke, wollen, vuile of verstikkende kleding over je tattoo heen draagt. Pas ook op met stof en haren van huisdieren.
 9. Tijdens het genezingsproces dient alle contact met zwemwater, chloorzwembaden, bubbelbaden en natuurlijk zwemwater te worden vermeden. Maak ook geen gebruik van sauna’s of stoombaden.
 10. Stel de tattoo niet bloot aan de zon of zonnebank, ook niet met een zonnebrandmiddel. Als je tattoo na een tijdje is genezen is het nog steeds erg belangrijk dat je hem tijdens het zonnen insmeert met een goede zonnebrandcrème van tenminste factor 10.
 11. Neem in het geval van extreme roodheid, zwelling, bloeding, kleurverandering of pijn altijd meteen contact op met je huisarts.

Als je je gewoon aan ons verzorgingsadvies houdt, zal je tattoo het mooist en het snelst genezen. Ga hierbij af op je eigen gevoel en behandel je tattoo op een hygiënische en voorzichtige wijze. Mocht je desondanks toch nog vragen hebben, bel ons dan gerust of kom even langs in onze studio. We helpen je immers graag!